Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand. Tegenhanger van het aangrenzende voormalige Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Hoge bakstenen gevel aan voor- en achterzijde. Regelmatig aangebrachte vensters met kruisroeden. Omlijste voordeur. Gewel .. in Amersfoort

Woonhuis

Muurhuizen 3
3811EC Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1561 1561 ca. 1561


Beschrijving van Pand. Tegenhanger van het aangrenzende voormalige Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Hoge bakstenen gevel aan voor- en achterzijde. Regelmatig aangebrachte vensters met kruisroeden. Omlijste voordeur. Gewel ..

Pand uit ca.1561. Tegenhanger van het aangrenzende voormalige Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Hoge bakstenen gevel aan voor- en achterzijde. Regelmatig aangebrachte vensters met kruisroeden (XVIII). Omlijste voordeur. Gewelven in de kelders. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7980
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand. Tegenhanger van het aangrenzende voormalige Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Hoge bakstenen gevel aan voor- en achterzijde. Regelmatig aangebrachte vensters met kruisroeden. Omlijste voordeur. Gewel .. in Amersfoort

Oude Mannen- en Vrouwenhuis der Hervormde diaconie

Muurhuizen 1
Amersfoort
Gebouw van 1853 tot 1953 Oude Mannen- en Vrouwenhuis der Hervormde diaconie. Hoog oprijzend gebouw met rechte kroonlijst, zadeldak en aan de..

Huis met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst. In het midden dakkapel met plat dak, de kroonlijst doorsnijdend. Gebeeldhouwde steen met afbeelding ..

Muurhuizen 5
Amersfoort
Huis met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst. In het midden dakkapel met plat dak, de kroonlijst doorsnijdend. Gebeeldhouwde steen met ..

Huis met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst, in het midden dakkapel met plat dak, de kroonlijst doorsnijdend. Gebeeldhouwde steen met afbeelding ..

Muurhuizen 7
Amersfoort
Huis met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst, in het midden dakkapel met plat dak, de kroonlijst doorsnijdend. Gebeeldhouwde steen met ..

Laag breed woonhuis met topgevel aan smalle zijde

Zuidsingel 14
Amersfoort
Laag breed woonhuis met topgevel aan smalle zijde, 18e eeuw.

Huis met hoog zadeldak, aan de zijde der Muurhuizen rechte daklijst door dakkapel onderbroken

Muurhuizen 9
Amersfoort
16e eeuws huis met hoog zadeldak, aan de zijde der Muurhuizen rechte daklijst door dakkapel onderbroken.

Kaart & Routeplanner