Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoek Lieve Vrouwekerkhof. PAKHUIS met trapgevel, vensterbogen met metselmozaïek gevuld, uitstekende hijsbalk in Amersfoort

Woonhuis

Lieve Vrouwestraat 20
3811BR Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1615 1615 ca. 1615


Beschrijving van Hoek Lieve Vrouwekerkhof. PAKHUIS met trapgevel, vensterbogen met metselmozaïek gevuld, uitstekende hijsbalk

Hoek Lieve Vrouwekerkhof. PAKHUIS met trapgevel, vensterbogen met metselmozaïek gevuld, uitstekende hijsbalk. plm 1615. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7978
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoek Lieve Vrouwekerkhof. PAKHUIS met trapgevel, vensterbogen met metselmozaïek gevuld, uitstekende hijsbalk in Amersfoort

Voormalige brouwerij "Het Anker"

Langegracht 12
Amersfoort
V.m.brouwerij "Het Anker". Witgepleisterd woonhuis met rechte kroonlijst, kreeg in de 19e en 20e eeuw huidig aanzien. Aan de 17e eeuwse toes..

Coelhorsterkade

Droevendaalsesteeg
Amersfoort
Inleiding: De Coelhorsterkade is een van de meest noordelijke keerkades van de Grebbelinie en ligt ten westen van Amersfoort tussen de Coe..

Huis met door rechte kroonlijst afgeknotte gepleisterde gevel, aan de achterzijde trapgevel

Krommestraat 20
Amersfoort
Huis met door rechte kroonlijst afgeknotte gepleisterde gevel, aan de achterzijde trapgevel. 16e eeuw.

De Kroon

Krommestraat 36
Amersfoort
Brouwerij "De Kroon", gevel aan de Krommestraat 1663, met een rechte kroonlijst in het midden door een halsgevel doorbroken, geflankeerd doo..

Onze-Lieve-Vrouwetoren

Krankeledenstraat 26
Amersfoort
O.L.Vrouwetoren. Oorspronkelijk verbonden met de O.L.Vrouwekerk. Een in de 2e helft der 15e eeuw tot stand gekomen gotische toren van het Ut..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)