Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e-eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bovenlicht en houten omlijsting. Inwendig: muurschildering van .. in Amersfoort

Woonhuis

Krommestraat 46
3811CD Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1530 1530 ca. 1530


Beschrijving van Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e-eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bovenlicht en houten omlijsting. Inwendig: muurschildering van ..

Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bovenlicht en houten omlijsting. Inwendig: muurschildering van St.Joris uit plm 1530. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7946
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e-eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bovenlicht en houten omlijsting. Inwendig: muurschildering van .. in Amersfoort

Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse trant, dra ..

Krommestraat 44
Amersfoort
Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse ..

Laag gewit huis met hijsbalk. Bakstenen voor- en achtergevel

Krommestraat 60
Amersfoort
Laag gewit huis met hijsbalk. Bakstenen voor- en achtergevel.

Eenvoudig gepleisterd laag woonhuis met rechte kroonlijst

Langegracht 26
Amersfoort
Eenvoudig gepleisterd laag woonhuis met rechte kroonlijst.

Huis met gepleisterde lijstgevel

Langegracht 27
Amersfoort
Huis met gepleisterde lijstgevel. XVIII.

De Kroon

Krommestraat 36
Amersfoort
Brouwerij "De Kroon", gevel aan de Krommestraat 1663, met een rechte kroonlijst in het midden door een halsgevel doorbroken, geflankeerd doo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (16)

Alle 16 foto's weergeven