Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse trant, draairamen in Amersfoort

Woonhuis

Krommestraat 44
3811CD Amersfoort
Utrecht


Beschrijving van Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse trant, draairamen

Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse trant, draairamen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7945
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse trant, draairamen in Amersfoort

Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e-eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bovenlicht e ..

Krommestraat 46
Amersfoort
Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bo..

De Kroon

Krommestraat 36
Amersfoort
Brouwerij "De Kroon", gevel aan de Krommestraat 1663, met een rechte kroonlijst in het midden door een halsgevel doorbroken, geflankeerd doo..

Coelhorsterkade

Droevendaalsesteeg
Amersfoort
Inleiding: De Coelhorsterkade is een van de meest noordelijke keerkades van de Grebbelinie en ligt ten westen van Amersfoort tussen de Coe..

Eenvoudig gepleisterd laag woonhuis met rechte kroonlijst

Langegracht 26
Amersfoort
Eenvoudig gepleisterd laag woonhuis met rechte kroonlijst.

Voormalige brouwerij "Het Anker"

Langegracht 12
Amersfoort
V.m.brouwerij "Het Anker". Witgepleisterd woonhuis met rechte kroonlijst, kreeg in de 19e en 20e eeuw huidig aanzien. Aan de 17e eeuwse toes..

Kaart & Routeplanner


Foto's (23)

Alle 23 foto's weergeven