Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kroon in Amersfoort

Woonhuis

Krommestraat 36
3811CC Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 1663 (gevel) 16e eeuw (huis)


Beschrijving van De Kroon

Brouwerij "De Kroon", gevel aan de Krommestraat 1663, met een rechte kroonlijst in het midden door een halsgevel doorbroken, geflankeerd door dakvensters. Vingboons type. Gebeeldhouwde gevelstenen, ovale ramen met cartouches. Haaks op het gebouw aan de Krommestraat gelegen twee pakhuizen met zakgoot, aan de Langegracht in twee topgevels eindigend. Het linker noordelijk gelegen pakhuis met vensterbogen met hardsteen versierd. Ouder 16e eeuws huis aanwezig. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7944
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kroon in Amersfoort

Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse trant, dra ..

Krommestraat 44
Amersfoort
Huis, waarvan voorzijde modern. Aan de Langegracht gelegen achtergedeelte belangrijker. Bakstenen achtergevel, herbouwd in oud-Amersfoortse ..

Voormalige brouwerij "Het Anker"

Langegracht 12
Amersfoort
V.m.brouwerij "Het Anker". Witgepleisterd woonhuis met rechte kroonlijst, kreeg in de 19e en 20e eeuw huidig aanzien. Aan de 17e eeuwse toes..

Eenvoudig gepleisterd huisje met kleine roedenverdeling in de vensters

Hof 18
Amersfoort
Eenvoudig gepleisterd huisje met kleine roedenverdeling in de vensters. XVII.

Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e-eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bovenlicht e ..

Krommestraat 46
Amersfoort
Huis, waarvan vooral de achterzijde, aan Langegracht gelegen, 17e eeuwse indruk maakt. Afgeknotte puntgevel aan de Krommestraat. Deur met bo..

Coelhorsterkade

Droevendaalsesteeg
Amersfoort
Inleiding: De Coelhorsterkade is een van de meest noordelijke keerkades van de Grebbelinie en ligt ten westen van Amersfoort tussen de Coe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)