Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lage huizen, beneden winkelpui met luiken, kruiskozijn en poort, boven kruisvensters en rechte daklijst in Amersfoort

Woonhuis

Krankeledenstraat 6
3811BN Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 16e eeuw 1500 16e eeuw


Beschrijving van Lage huizen, beneden winkelpui met luiken, kruiskozijn en poort, boven kruisvensters en rechte daklijst

Lage 16e eeuwse huizen, beneden winkelpui met luiken, kruiskozijn en poort, boven kruisvensters en rechte daklijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7938
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lage huizen, beneden winkelpui met luiken, kruiskozijn en poort, boven kruisvensters en rechte daklijst in Amersfoort

Brug over de Singelgracht met sluitstenen en cartouche met het jaartal. Brug bekroond door twee gesmede ijzeren bogen, elk voorzien van een rad met ke ..

Langestraat 2
Amersfoort
Brug over de Singelgracht met sluitstenen en cartouche met het jaartal 1616. Brug bekroond door twee gesmede ijzeren bogen, elk voorzien van..

Hoek Lieve Vrouwe Kerkhof. Z.g. "Kapellehuis". Trapgevel met zandstenen en gemetseld kozijn en overhoekse pinakels. Blinde vensternissen met metselwer ..

Krankeledenstraat 11
Amersfoort
Hoek Lieve Vrouwe Kerkhof. Z.g. "Kapelhuis", omstreeks 1500. Trapgevel met zandstenen en gemetseld kozijn en overhoekse pinakels. Blinde ven..

Huis met sobere 18e-eeuwse halsgevel bekroond door gebeeldhouwde kuif; aan de achterzijde trapgevel en uitgebouwde schoorsteen met tandingen. Aan de z ..

Langestraat 9
Amersfoort
Huis met sobere 18e eeuwse halsgevel bekroond door gebeeldhouwde kuif; aan de achterzijde trapgevel en uitgebouwde schoorsteen met tandingen..

Huis met trapgevel, met mozaiekwerk, sierankers en maskers, bekroond door schilddragende leeuw. Achterzijde eenvoudige topgevel van vroeger datum

Langestraat 11
Amersfoort
Huis met trapgevel, 1619 gedateerd, met mozaiekwerk, sierankers en maskers, bekroond door schilddragende leeuw. Achterzijde eenvoudige topge..

Pand met hoog tentdak, door winkel aangetast. Aan achterzijde en zijkant oude staat het beste afleesbaar

Langestraat 1
Amersfoort
Pand met hoog tentdak, door winkel aangetast. In wezen 16e eeuws huis. Aan achterzijde en zijkant oude staat het beste afleesbaar.

Kaart & Routeplanner