Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex in Amersfoort

Woonhuis

Kortegracht 25
3811KG Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: eerste kwart 17e eeuw 1600 eerste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen (XVIIa). Maakt deel uit van het synagoge-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7936
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex in Amersfoort

Tuinmuur, afgedekt met hardstenen platen. Hekpijlers en gesmeed ijzeren hek. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Kortegracht 23
Amersfoort
Tuinmuur, afgedekt met hardstenen platen. Hekpijlers en gesmeed ijzeren hek (XVIIa). Maakt deel uit van het synagoge-complex.

Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Kortegracht 21
Amersfoort
Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. XVIIa. Maakt deel uit van het synagoge-co..

Huis met hoog oprijzende gewitte gevel. Hijsluik, rechte daklijst doorsnijdend; hoog zadeldak. Op bovenverdieping kleine vensters. Aanbouw tegen de st ..

Muurhuizen 19A
Amersfoort
Huis met hoog oprijzende 16e eeuwse gewitte gevel. Hijsluik, rechte daklijst doorsnijdend; hoog zadeldak. Op bovenverdieping kleine vensters..

Huis Tinnenburg

Muurhuizen 25
Amersfoort
Huis Tinnenburg. 15e eeuws, aan de Muurhuizenzijde bogen van de stadsmuur. Gemetselde kruisvensters, trapgevels beƫindigen het zadeldak. Di..

Synagoge der Ned.Israelitische Gemeente

Drieringensteeg 2
Amersfoort
SYNAGOGE der Ned.Israelitische Gemeente. Neogotisch kerkgebouw met spitsboogramen. Gebouwd in 1727. Tijdens de oorlog inwendig vernield, doc..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)