Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex in Amersfoort

Woonhuis

Kortegracht 21
3811KG Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: eerste kwart 17e eeuw 1600 eerste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. XVIIa. Maakt deel uit van het synagoge-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7934
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis en schoolgebouw bij de synagoge. Voor- en zijgevel in baksteen uitgevoerd in spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex in Amersfoort

Synagoge der Ned.Israelitische Gemeente

Drieringensteeg 2
Amersfoort
SYNAGOGE der Ned.Israelitische Gemeente. Neogotisch kerkgebouw met spitsboogramen. Gebouwd in 1727. Tijdens de oorlog inwendig vernield, doc..

Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Kortegracht 25
Amersfoort
Woonhuis, waarvan de voor- en zijgevel in baksteen zijn uitgevoerd. Zijgevel met spaarnissen (XVIIa). Maakt deel uit van het synagoge-comple..

Tuinmuur, afgedekt met hardstenen platen. Hekpijlers en gesmeed ijzeren hek. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Kortegracht 23
Amersfoort
Tuinmuur, afgedekt met hardstenen platen. Hekpijlers en gesmeed ijzeren hek (XVIIa). Maakt deel uit van het synagoge-complex.

Woonhuis met lage gevel uitgevoerd in baksteen. Maakt deel uit van het synagoge-complex

Muurhuizen 26
Amersfoort
Woonhuis (XVIIa) met lage gevel uitgevoerd in baksteen. Maakt deel uit van het synagoge-complex.

Huis met hoog oprijzende gewitte gevel. Hijsluik, rechte daklijst doorsnijdend; hoog zadeldak. Op bovenverdieping kleine vensters. Aanbouw tegen de st ..

Muurhuizen 19A
Amersfoort
Huis met hoog oprijzende 16e eeuwse gewitte gevel. Hijsluik, rechte daklijst doorsnijdend; hoog zadeldak. Op bovenverdieping kleine vensters..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)