Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met eenvoudige bakstenen gevel in Amersfoort

Woonhuis

Grote Spui 37
3813EZ Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis met eenvoudige bakstenen gevel

Inleiding Pand oorspronkelijk gelegen aan de Grote Koppel nr. 3. Tengevolge van de spoorverdubbeling (zogeheten plan Rail 21) afgebroken en verplaatst naar het huidige adres. De deur is van zijn oorspronkelijke situering in de rechter travee verplaatst naar de linker. Het snijraam is verdwenen. Er is een dakkapel op het voorste dakschild toegevoegd. Achter de voorgevel is het huis nieuw opgetrokken. Omschrijving Drie travee├źn brede bakstenen lijstgevel met pannengedekt schilddak met nok loodrecht op de straat. Roedenverdeelde schuiframen. De monumentale waarden zijn uitsluitend gelegen in de voorgevel en de verschijningsvorm van de bouwmassa (twee bouwlagen met kap). Waardering De voorgevel en de bouwmassa zijn van algemeen belang vanwege de - cultuurhistorische waarde als voorbeeld van het fenomeen van het verplaatsen van monumenten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7842
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met eenvoudige bakstenen gevel in Amersfoort

Huis met witgepleisterde gevel. Stoeppalen met kettingen

Grote Spui 39
Amersfoort
Inleiding Pand oorspronkelijk gelegen aan de Grote Koppel nr. 4. Ten gevolge van de spoorverdubbeling (zogeheten plan Rail 21) afgebroken e..

Pakhuis

Grote Koppel 7a
Amersfoort
Inleiding PAKHUIS, evenwijdig gelegen aan de oostelijke kade van de Grote Koppel, is aan de noordzijde van Amersfoort gesitueerd aan de riv..

Annex de Koppelpoort de voormalige Volmolen. Rechthoekig gebouw met kruisvensters en halve luiken, aan de stadsgracht bij de sluizen gelegen

Plantsoen-Noord 2
Amersfoort
Annex de Koppelpoort de voormalige Volmolen. Rechthoekig gebouw met kruisvensters en halve luiken, aan de stadsgracht bij de sluizen gelegen..

Dubbele Stoneysluis of Schuifstuw

Plantsoen-Noord 2
Amersfoort
Inleiding Dubbele Stoneysluis, of SCHUIFSTUW, haaks gelegen in de Beek bij de Koppelpoort. De stuw werd in 1909 ontworpen door de kameraar ..

Koppelpoort

Kleine Spui 32
Amersfoort
Koppelpoort: Water-Landpoort uit de 15e eeuw daterend. Twee kleine achtkante torens, ter halverhoogte uitgekraagd, flankeren de landpoort, t..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)