Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwars woonhuis en loodrecht daarachter gebouwde stal, blijkens jaartalsteentje in het woonhuis in Amerongen

Boerderij

Rijksstraatweg 4
3958ES Amerongen (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: 1843


Beschrijving van Boerderij met dwars woonhuis en loodrecht daarachter gebouwde stal, blijkens jaartalsteentje in het woonhuis

Boerderij met dwars woonhuis en loodrecht daarachter gebouwde stal, blijkens jaartalsteentje in het woonhuis uit 1843. Dit laatste heeft een pannen zadeldak tussen puntgevels met rollagen en hoekschoorstenen. Voorgevel met houten kroonlijst, deur met versierd bovenlicht en vensters met luiken en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7786
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwars woonhuis en loodrecht daarachter gebouwde stal, blijkens jaartalsteentje in het woonhuis in Amerongen

Grafmonument van de familie Van Reede Ginckel

op begraafplaats (bij)
Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving Het neoclassicistische GRAFMONUMENT van de familie Van Reede Ginckel is gelegen aan westzijde van het noord-zuid lopende hoof..

Algemene begraafplaats

t/o Amerongse berg
Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
De AANLEG van de evenwijdig aan de Rijksstraatweg en even hoog als de weg gelegen begraafplaats bestaat uit een rechthoekig perceel dat aan ..

Het Witte Huis

Burg H vd Boschstraat 2
Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Gepleisterd huis, uit het tweede kwart van de 19e eeuw, met verdieping en mansarde-vormig schilddak, waarin twee dakkapellen. Omlopende hout..

Baarhuisje

op begraafplaats (bij)
Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving Het aan de zuidzijde van de begraafplaats gelegen BAARHUISJE annex dienstgebouw is opgetrokken op een rechthoekige plattegron..

Mausoleum van de familie Bentinck van Amerongen

op begraafplaats (bij)
Amerongen (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving Het MAUSOLEUM van de familie Bentinck van Amerongen, graaf van Aldenburg, werd in 1927 opgetrokken in neoclassicistische stij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)