Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis van parterre en verdieping, zes vensterassen breed, onder hoog zadeldak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken en frontons in Ameide

Woonhuis

Voorstraat 7
4233EA Ameide (gemeente Zederik)
Zuid Holland


Beschrijving van Huis van parterre en verdieping, zes vensterassen breed, onder hoog zadeldak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken en frontons

HUIS van parterre en verdieping, zes vensterassen breed, onder hoog zadeldak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken en frontons. Deurpartij met gesneden deur, waarboven fries met consoles. Onder de kroonlijst Lod.XVI-consoles. Schuiframen XVIIId, in linker drie vensterassen gewijzigd. Stoep met hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7595
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis van parterre en verdieping, zes vensterassen breed, onder hoog zadeldak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken en frontons in Ameide

Huis van parterre en verdieping met hoog schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken en fronton

Voorstraat 8
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS van parterre en verdieping met hoog schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken en fronton. Lijstgevel ca. 1800. Deuromlijsting m..

Huis bestaande uit souterrain, parterre en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met fronton

Voorstraat 9
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS bestaande uit souterrain, parterre en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met fronton. Lijstgevel XIX A. In gebruik als postk..

Woonhuis met hoog schilddak

Voorstraat 6
Ameide (Gemeente Zederik)
WOONHUIS met hoog schilddak. Onder een lijst met nr 7. De lijst wordt door Lod.XVI-consoles gedragen. Gesneden deur met getoogd kalf, eve..

Huis van parterre en verdieping, afgeknot schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken

Voorstraat 10
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS van parterre en verdieping, afgeknot schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken. Lijstgevel (XIX A) met boven de parterre-venster..

Ambachtshuis van de Alblasserwaard

Voorstraat 5
Ameide (Gemeente Zederik)
AMBACHTSHUIS van de Alblasserwaard. Gevel met middenrisaliet, waarboven driehoekig fronton met jaartal: 1760. Op de hoeken, boven de verkr..

Kaart & Routeplanner