Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ambachtshuis van de Alblasserwaard in Ameide

Woonhuis

Voorstraat 5
4233EA Ameide (gemeente Zederik)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1760


Beschrijving van Ambachtshuis van de Alblasserwaard

AMBACHTSHUIS van de Alblasserwaard. Gevel met middenrisaliet, waarboven driehoekig fronton met jaartal: 1760. Op de hoeken, boven de verkropte kroonlijst, siervazen (Lod.XV). Het gebouw, dat een parterre en twee verdiepingen telt, draagt een schilddak. De bovenste verdieping van de middenrisaliet wordt in beslag genomen door een gepolychromeerd, gekroond ambachtswapen. Empire-schuiframen, stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7593
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ambachtshuis van de Alblasserwaard in Ameide

Woonhuis met hoog schilddak

Voorstraat 6
Ameide (Gemeente Zederik)
WOONHUIS met hoog schilddak. Onder een lijst met nr 7. De lijst wordt door Lod.XVI-consoles gedragen. Gesneden deur met getoogd kalf, eve..

Huis met lijstgevel

Voorstraat 4
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS met lijstgevel met Lod.XVI-lijst (ca.1800), waarin triglyphen en metopen. In het schilddak een getoogd dakvenster. Stoep met hekpalen..

Woonhuis van parterre en verdieping met schilddak

Voorstraat 3
Ameide (Gemeente Zederik)
WOONHUIS van parterre en verdieping met schilddak. Eenvoudige lijstgevel (XVII), oorspronkelijk tuitgevel, als nr 2. Gesneden deur met spo..

Huis met tuitgevel met driehoekig fronton als bekroning

Voorstraat 2
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS met tuitgevel met driehoekig fronton als bekroning (XVII of XVIIIa). Huis van parterre en zolderverdieping. Stoep, stoeppalen en hek.

Huis van parterre en verdieping, zes vensterassen breed, onder hoog zadeldak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken en frontons

Voorstraat 7
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS van parterre en verdieping, zes vensterassen breed, onder hoog zadeldak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken en frontons. Deurp..

Kaart & Routeplanner