Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Raadhuis in Ameide

Gebouw

Dam 1
4233EB Ameide (gemeente Zederik)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1644


Beschrijving van Raadhuis

RAADHUIS. Bakstenen gebouw met zadeldak tussen zijtrapgevels, op een steen in de linker zijgevel gedateerd: 1644. De voorgevel heeft, ter verlichting van het souterrain, twee lichten met geblokte togen en luiken en daarboven hoge vensters met geprofileerde, natuurstenen frontons. Bordes met leeuwen, deuromlijsting (XVIII) en boven de deur gepolychromeerde wapenstenen onder segmentvormig fronton. Twee dakkapellen; open koepeltje op het dak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7560
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Raadhuis in Ameide

Woonhuis met puntgevel bekleed met machinale steen

Dam 2
Ameide (Gemeente Zederik)
Woonhuis met puntgevel, XIXd, bekleed met machinale steen. HOEKPAND. Van belang voor de situatie van het pleintje, waarop het raadhuis dom..

Woonhuis met ingezwenkte lijstgevel

Dam 3
Ameide (Gemeente Zederik)
Ingezwenkte LIJSTGEVEL, XIX A, bekleed met machinale steen. Van belang voor de situatie van het pleintje, waarop het raadhuis domineert. E..

Huis met tuitgevel met driehoekig fronton als bekroning

Voorstraat 2
Ameide (Gemeente Zederik)
HUIS met tuitgevel met driehoekig fronton als bekroning (XVII of XVIIIa). Huis van parterre en zolderverdieping. Stoep, stoeppalen en hek.

Woonhuis van parterre en verdieping met schilddak

Voorstraat 3
Ameide (Gemeente Zederik)
WOONHUIS van parterre en verdieping met schilddak. Eenvoudige lijstgevel (XVII), oorspronkelijk tuitgevel, als nr 2. Gesneden deur met spo..

Woonhuis met zadeldak, waarin dakvenster met vleugelstukken

Dam 11
Ameide (Gemeente Zederik)
WOONHUIS met zadeldak, waarin dakvenster met vleugelstukken. Gepleisterde lijstgevel met in het fries van de kroonlijst triglyphen en metop..

Kaart & Routeplanner