Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Grote Vaarhorst"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Houten geveltop beschietingen in Ambt Delden

Boerderij

Oude Postweg 11
7495SB Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1745 (put)


Beschrijving van "Grote Vaarhorst"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Houten geveltop beschietingen

Grote Vaamhorst; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Houten geveltop beschietingen. Put gedateerd 1745. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7556
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Grote Vaarhorst"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Houten geveltop beschietingen in Ambt Delden

Boerderijcomplex "De Posse"

Oude Postweg 1
Goor (Gemeente Hof van Twente)
19e eeuwse boerderijcomplex (XIXc-d), bestaande uit boerderij, grote schuur en varkensspiker. De boerderij is van het middenlangsdeeltype, i..

Heerbaard

Rijksweg 4
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE MET BOVENKAMER waarvan het woonhuis-gedeelte uit 1829 en het bedrijfsgedeelte uit 1857 dateert. H..

Bijgebouw bij "Huis Heeckeren"

Lintelerweg 5
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Bijgebouw bij "Huis Heeckeren". Eenvoudig bijgebouw, uit het begin van de 19e eeuw waaraan in 1830 het dwarsgeplaatste hogere bouwlichaam zo..

Huis Heeckeren

Lintelerweg 5
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Fors gepleisterd gebouw bestaande uit twee rechthoekig op elkaar geplaatste vleugels; in de hoek tussen beide vleugels was voorheen een trap..

Braakmolen

Mulderskamp 2B
Goor (Gemeente Hof van Twente)
Windkorenmolen. Braakmolen 1856. Achtkantige bovenkruier met stelling. Stenen onder en tussenstuk, houten bovenstuk met rieten kap.

Kaart & Routeplanner