Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erve "Hagreis"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Drie houten geveltop beschietingen in Ambt Delden

Boerderij

Dieckertsweg 1
7495SL Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel


Beschrijving van Erve "Hagreis"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Drie houten geveltop beschietingen

Erve Hagreis; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Drie houten geveltop beschietingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7555
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erve "Hagreis"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Drie houten geveltop beschietingen in Ambt Delden

Seppenwoolde

Seppenwooldsweg 3
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE MET BOVENKAMER uit 1905, op het erf Seppenwoolde, behorend bij het landgoed Twickel. Een groot de..

Boerderij, put, bakhuis

Bullenaarsweg 16
Enter (Gemeente Wierden)
Boerderij onder met riet en pannen gedekt; zadeldak met schild aan de achterzijde waarin onderschoer. Voorgevel met houten topschild, schuif..

Woonhuis met klein bedrijfsgedeelte. In verlengde van de voorgevel een dwarshuis aangebouwd. Gedekt met pannen. Bij voorgevel een zandstenen put met h ..

Rijksweg 5
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Woonhuis met klein bedrijfsgedeelte. In verlengde van de voorgevel een dwarshuis aangebouwd. Gedekt met pannen. Bij voorgevel een zandstene..

Bouwhuis van de voormalige havezate het Cattelaer

Kartelaarsdijk 7
Enter (Gemeente Wierden)
Bouwhuis van de v.m. havezate het Cattelaer. Inrijdeur met omlijsting van natuursteen, natuurstenen deur- en kruisvensterkozijnen.

"Grote Vaarhorst"; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Houten geveltop beschietingen

Oude Postweg 11
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Grote Vaamhorst; boerderij met bovenkamer. Dak gedeeltelijk met riet en gedeeltelijk met pannen gedekt. Houten geveltop beschietingen. Put g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)