Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Driedelige dakkapel met zijstukken. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Rechts opkamer. Vensters met negenruitsschuiframen in Zwammerdam

Woonhuis

Plein 8
2471AN Zwammerdam (gemeente Alphen aan den Rijn)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1675 (kern) 18e eeuw (uiterlijk) 1675 ca. 1675 (kern) 18e eeuw (uiterlijk)


Beschrijving van Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Driedelige dakkapel met zijstukken. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Rechts opkamer. Vensters met negenruitsschuiframen

Dwarshuis uit de 18e eeuw onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Driedelige dakkapel met zijstukken. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Rechts opkamer. Vensters met negenruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7527
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Driedelige dakkapel met zijstukken. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Rechts opkamer. Vensters met negenruitsschuiframen in Zwammerdam

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 7
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukige, laat-gotische kruiskerk met vijfzijdig gesloten koor en houten tongewelven met trekbalken. Hersteld na verwoestin..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 7
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Toren. In de kerk gebouwde, eenvoudige laat-gotische toren met bakstenen boogfries en slanke, ingesnoerde spits. Gerestaureerd omstreeks 196..

Dwarshuis met pannen zadeldak tussen puntgevels en rechts een opkamer. Deur met eenvoudige omlijsting en hoofdgestel. Achter het huis een uitspringend ..

Kerkplein 6
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
18e eeuws dwarshuis met pannen zadeldak tussen puntgevels en rechts een opkamer. Deur met eenvoudige omlijsting en hoofdgestel. Achter het h..

Boerderij, verdieping en hoog, met pannen gedekt schilddak. Deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. In de verdieping zesruitsschuifram ..

Lindenhovestraat 2
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Boerderij met woongedeelte vroeg uit de 19e eeuw. Verdieping en hoog, met pannen gedekt schilddak. Deuromlijsting met eenvoudige pilasters e..

Boerderij "Lindenhove"

Lindenhovestraat 12
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
"Lindenhove". Boerderij onder rieten wolfdak, 18e eeuw. Het woongedeelte heeft een puntgevel met vlechtingen en is links onderkelderd.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)