Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Deftig herenhuis met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door frontons in Alphen aan den Rijn

Woonhuis

Rijnkade 11
2406CA Alphen aan den Rijn
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Deftig herenhuis met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door frontons

Deftig HERENHUIS met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door frontons. Hardstenen lijstgevel, laatste kwart 18e eeuw, met geblokte middenrisaliet. Gebeeldhouwde festoenen en palmettenversieringen in de plint en boven de vensters van de verdieping. Dubbele deur met gesneden bovenlicht; versierde stoeppalen, alles in Lodewijk XVI-vormen. In de vensters vijftien-, twaalf- en negenruitsschuiframen. Achterhuis met zadeldak en puntgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7509
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Deftig herenhuis met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door frontons in Alphen aan den Rijn

Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een kroonlijst heeft. Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Natuurstenen hoekvoluten.

Rijnkade 6
Alphen aan den Rijn
Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een kroonlijst heeft. Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Natuurstenen hoekvolu..

Herenhuis met verdieping en hoog, pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. Dakkapel. Houten middenpartij, waarin deuromlijsting met gecanneleerde pi ..

Rijnkade 5
Alphen aan den Rijn
Herenhuis, midden 18e eeuw met verdieping en hoog, pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. Dakkapel. Houten middenpartij, waarin deuromli..

Synagoge

Samuel Aardewerksteeg 11
Alphen aan den Rijn
Inleiding De SYNAGOGE dankt haar huidige aanzien aan een ingrijpende verbouwing in 1896 als gevolg van een brand in het bestaande gebouw, ..

Herenhuis "Vaartzicht"

Wilhelminalaan 2
Alphen aan den Rijn
"Vaartzicht". HERENHUIS met verdieping en omlopend schilddak, midden 19e eeuw. Deur in omlijsting door eenvoudige pilasters met hoofdgestel;..

Grafkapel voor de familie De Smeth van Alphen

Julianastraat 69
Alphen aan den Rijn
Achter de Ned.Herv.Adventskerk, op de hoek van de Paradijslaan, een grafkapel voor de familie De Smeth van Alphen, 18e eeuw, met in de kroon..

Kaart & Routeplanner


Foto's (21)

Alle 21 foto's weergeven