Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een kroonlijst heeft. Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Natuurstenen hoekvoluten. in Alphen aan den Rijn

Woonhuis

Rijnkade 6
2406CA Alphen aan den Rijn
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een kroonlijst heeft. Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Natuurstenen hoekvoluten.

Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een kroonlijst heeft. Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Natuurstenen hoekvoluten. Laatste kwart 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7508
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten en een kroonlijst heeft. Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Natuurstenen hoekvoluten. in Alphen aan den Rijn

Herenhuis met verdieping en hoog, pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. Dakkapel. Houten middenpartij, waarin deuromlijsting met gecanneleerde pi ..

Rijnkade 5
Alphen aan den Rijn
Herenhuis, midden 18e eeuw met verdieping en hoog, pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. Dakkapel. Houten middenpartij, waarin deuromli..

Deftig herenhuis met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door frontons

Rijnkade 11
Alphen aan den Rijn
Deftig HERENHUIS met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door fron..

Synagoge

Samuel Aardewerksteeg 11
Alphen aan den Rijn
Inleiding De SYNAGOGE dankt haar huidige aanzien aan een ingrijpende verbouwing in 1896 als gevolg van een brand in het bestaande gebouw, ..

Grafkapel voor de familie De Smeth van Alphen

Julianastraat 69
Alphen aan den Rijn
Achter de Ned.Herv.Adventskerk, op de hoek van de Paradijslaan, een grafkapel voor de familie De Smeth van Alphen, 18e eeuw, met in de kroon..

Herenhuis "Vaartzicht"

Wilhelminalaan 2
Alphen aan den Rijn
"Vaartzicht". HERENHUIS met verdieping en omlopend schilddak, midden 19e eeuw. Deur in omlijsting door eenvoudige pilasters met hoofdgestel;..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)