Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Lindenhove" in Zwammerdam

Boerderij

Lindenhovestraat 12
2471XK Zwammerdam (gemeente Alphen aan den Rijn)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij "Lindenhove"

"Lindenhove". Boerderij onder rieten wolfdak, 18e eeuw. Het woongedeelte heeft een puntgevel met vlechtingen en is links onderkelderd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7505
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Lindenhove" in Zwammerdam

De Dikke Molen

Kortsteekterweg 2
Alphen aan den Rijn
"de Dikke Molen". Zuid- en Noordeinderpolder ten westen van Zwammerdam. Poldermolen, waarschijnlijk uit 1836, op stenen voet en met zware, a..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 7
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukige, laat-gotische kruiskerk met vijfzijdig gesloten koor en houten tongewelven met trekbalken. Hersteld na verwoestin..

Dwarshuis met pannen zadeldak tussen puntgevels en rechts een opkamer. Deur met eenvoudige omlijsting en hoofdgestel. Achter het huis een uitspringend ..

Kerkplein 6
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
18e eeuws dwarshuis met pannen zadeldak tussen puntgevels en rechts een opkamer. Deur met eenvoudige omlijsting en hoofdgestel. Achter het h..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 7
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Toren. In de kerk gebouwde, eenvoudige laat-gotische toren met bakstenen boogfries en slanke, ingesnoerde spits. Gerestaureerd omstreeks 196..

Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Driedelige dakkapel met zijstukken. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Rechts opkamer. Ve ..

Plein 8
Zwammerdam (Gemeente Alphen aan den Rijn)
Dwarshuis uit de 18e eeuw onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Driedelige dakkapel met zijstukken. Deuromlijsting met pilasters en hoofd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)