Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Torenstee" (voorheen "Bouw- en Veelust") in Dirksland

Boerderij

Blindeweg 2
3247KB Dirksland
Zuid Holland

Bouwjaar: 1860


Beschrijving van Hoeve "Torenstee" (voorheen "Bouw- en Veelust")

Hoeve "Torenstee", voorheen: "Bouw- en Veelust". Blokvormig woonhuis onder schilddak met schoorstenen, waarop windkappen en smeedijzeren sierbekroningen. Rechts een opkamer. Vensters met negen- en twaalfruitsschuiframen. Deur met panelen uit de bouwtijd. Rechts een aangebouwd zomerhuis met puntgevel en zadeldak. Vensters met negen- en twaalfruitsschuiframen. IJzeren toegangshek, gedateerd 1860. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7475
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Torenstee" (voorheen "Bouw- en Veelust") in Dirksland

Voormalige weeshuis. Pand onder zadeldak en met aan de straat een hoge puntgevel met rollaag en houten topfronton. Vensters met 4-, 6- en 9 ruitsschui ..

Ring 43
Dirksland
V.m. Weeshuis, gedateerd 1868. Pand onder zadeldak en met aan de straat een hoge puntgevel met rollaag en houten topfronton. Vensters met 4-..

Hoeve "Boomvliet" met puntgevel

Korteweegje 28
Dirksland
Hoeve "Boomvliet". Boerderij uit 1698 met puntgevel, afgedekt door een rollaag. Aan de weg gepleisterde bakstenen hekpijlers, bekroond door ..

Dorpskerk, Nederlands Hervormde Kerk

Ring 1
Dirksland
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische met houten tongewelven overdekte dorpskerk, bestaande uit een vijfzijdig gesloten, eenbeukig koor, een driebe..

Kerkring. Voor de toren der Hervormde Kerk een boogbrug met balustraden over het water van de Kerkring. Voorts een toegangshek met hardstenen palen

Ring 1
Dirksland
Kerkring. Voor de toren der Herv. Kerk een boogbrug met balustraden over het water van de Kerkring. Voorts een toegangshek met hardstenen pa..

Hekwerk dat toegang geeft tot het terrein van de Nederlands Hervormde Kerk

Voorstraat 3
Dirksland
Inleiding TOEGANGSHEK aan de westzijde van de Voorstraat, tussen de panden Voorstraat 3 en Voorstraat 5 dat toegang geeft tot het terrein ..

Kaart & Routeplanner