Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schermerhek in Alkmaar

Overig

Tienenwal 55
1821AE Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 1712


Beschrijving van Schermerhek

Schermerhek. Twee hardstenen pijlers van de in 1712 geplaatste hamei behorend bij de v.m. Scherperpoort. Elk der pijlers wordt bekroond door een gebeeldhouwde zandstenen groep, kinderen met een bok en een schaap, door Jacob Vennekool. IJzeren hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7458
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schermerhek in Alkmaar

Pand met trapgevel bekroond door toppilaster

Heiligland 19
Alkmaar
Pand met trapgevel bekroond door toppilaster. De treden afgedekt met geprofileerde natuurstenen platen. Verdieping met negenruitsschuifvenst..

Pand met lijstgevel

Heiligland 9
Alkmaar
Pand met lijstgevel; verdieping met zesruitsschuifvensters. Winkelpui. Aan achterzijde een puntgevel met vlechtingen. XIX. Laag aanbouwtje o..

Pand met klokgevel, bekroond door halfcirkelvormige lijst

Heiligland 7
Alkmaar
Pand met klokgevel, bekroond door halfcirkelvormige lijst. Natuurstenen aanzetvoluten. Verdieping met zestienruitsschuifvensters; negenruits..

Pand met klokgevel

Voormeer 21
Alkmaar
Pand met klokgevel; natuurstenen aanzetvoluten en boogvormig verhoogde lijst als bekroning. Geprofileerde bakstenen waterlijsten; boven de v..

Breed pand met lijstgevel, gedateerd 1716, gewijzigd in verband met inrichting tot bierbrouwerij, later voormalgi Kachelmuseum

Bierkade 10
Alkmaar
Breed pand met lijstgevel, gedateerd 1716, gewijzigd in verband met inrichting tot bierbrouwerij. Risaliet van de middentravee met smalle fl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schermerhek in Alkmaar

Foto's (5)