Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel met een segmentboogvormig verhoogde lijst als bekroning en natuurstenen aanzetvoluten in Alkmaar

Woonhuis

Zijdam 12
1811ME Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met klokgevel met een segmentboogvormig verhoogde lijst als bekroning en natuurstenen aanzetvoluten

Pand met klokgevel met een segmentboogvormig verhoogde lijst als bekroning en natuurstenen aanzetvoluten. XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7455
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel met een segmentboogvormig verhoogde lijst als bekroning en natuurstenen aanzetvoluten in Alkmaar

Pand met dorische lijstgevel

Zijdam 10
Alkmaar
Pand met dorische lijstgevel; gesneden consoles op de lijst. Dakkapel met negenruitsschuifvenster. Op de beide verdiepingen zesruitsschuifve..

Pand met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de voorzijde thans schildvormig beëindigd is

Zijdam 16
Alkmaar
16e eeuws pand met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de voorzijde thans schildvormig beëindigd is. Lager achterhuis onder zadeldak tegen..

Pand met trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen

Zijdam 4
Alkmaar
Pand met trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen; geprofileerde natuurstenen platen op de treden. Twaalfruitszolderschuifvensters..

Huis met de Kogel

Appelsteeg 2
Alkmaar
Huis met de Kogel. Pand dat aan de grachtzijde een uit het water oprijzende, houten topgevel heeft met op consoles overkragende verdiepingen..

Pand met lijstgevel, de lijst voorzien van consoles

Fnidsen 68
Alkmaar
Pand met lijstgevel, de lijst voorzien van consoles; dakkapel. Zesruitsschuifvensters, winkelpui met middendeur. De uitbouw aan de rechterzi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)