Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met in cartouches anno 1677 gedateerde trapgevel in Alkmaar

Woonhuis

Verdronkenoord 101
1811BD Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 1677


Beschrijving van Pand met in cartouches anno 1677 gedateerde trapgevel

PAND met in cartouches Anno 1677 gedateerde trapgevel, waarvan de bekroning, geschraagd door twee vleugelstukken, bestaat uit twee pilastertjes met hoofdgestel, een segmentboogvormig fronton en een pijnappel. Tussen de pilasters een verdiept boogveld. Natuurstenen geprofileerde dekplaten op de treden en dito waterlijsten; boven het getoogd zolderluik een strek van een vroeger zolderlicht; strekken met natuurstenen aanzet en sluitstenen boven de negenruitsschuifvensters van de verdieping. Stoep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7415
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met in cartouches anno 1677 gedateerde trapgevel in Alkmaar

Pand met geverfde lijstgevel

Verdronkenoord 103
Alkmaar
Pand met geverfde lijstgevel; trigliefconsoles op de lijst. Dakkapel met wangstukken. Op de verdieping zesruitsschuifvensters met middenstij..

Pand met geverfde lijstgevel

Verdronkenoord 105
Alkmaar
Pand met geverfde lijstgevel; de lijst voorzien van tandlijst en modillons. Dakkapel met halfronde afsluiting. Zesruitsschuifvensters op de ..

Pand met lijstgevel

Verdronkenoord 95
Alkmaar
Pand met lijstgevel; de lijst voorzien van tandlijst en modillons. Dakkapel met getoogd venster. In blokken gepleisterde pui. Stoep, stoeppa..

Pand met geverfde tuitgevel, bekroond door toppinakel

Verdronkenoord 93
Alkmaar
Pand met geverfde tuitgevel, bekroond door toppinakel. Geprofileerde natuurstenen platen op top en schouders. Ontlastingsbogen boven de vens..

Consistoriekamer

Laat 78b
Alkmaar
Inleiding De CONSISTORIEKAMER in eclectische trant is in 1871 aan de Kapelkerk (monnr. 7237) gebouwd, ter vervanging van een oudere consist..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)