Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met vernieuwde klokgevel waaraan oude onderdelen zijn toegepast, bekroond door driehoekig fronton met tandlijst in Alkmaar

Woonhuis

Verdronkenoord 83
1811BC Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Pand met vernieuwde klokgevel waaraan oude onderdelen zijn toegepast, bekroond door driehoekig fronton met tandlijst

Pand met vernieuwde klokgevel waaraan oude onderdelen zijn toegepast, bekroond door driehoekig fronton met tandlijst. Natuurstenen aanzetvoluten. Pui in banden gepleisterd. Stoep, stoephek. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7411
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met vernieuwde klokgevel waaraan oude onderdelen zijn toegepast, bekroond door driehoekig fronton met tandlijst in Alkmaar

Pand met lijstgevel

Verdronkenoord 87
Alkmaar
Pand met lijstgevel; trigliefconsoles op de lijst. Dakkapel met halfrond bovenlicht. Stoep. XIX.

Pand met geverfde tuitgevel

Verdronkenoord 73
Alkmaar
Pand met geverfde tuitgevel; geprofileerde natuurstenen platen op top en schouders. Ontlastingsboog boven zoldervenster. X-anker. XIXd winke..

Pand met geverfde tuitgevel, bekroond door toppinakel

Verdronkenoord 93
Alkmaar
Pand met geverfde tuitgevel, bekroond door toppinakel. Geprofileerde natuurstenen platen op top en schouders. Ontlastingsbogen boven de vens..

Pandje met een door een driehoekig fronton bekroonde, geverfde klokgevel

Verdronkenoord 71
Alkmaar
Pandje met een door een driehoekig fronton bekroonde, geverfde klokgevel; negenruitsschuifvenster op de verdieping. Stoep. XVIII.

Pand met lijstgevel

Verdronkenoord 95
Alkmaar
Pand met lijstgevel; de lijst voorzien van tandlijst en modillons. Dakkapel met getoogd venster. In blokken gepleisterde pui. Stoep, stoeppa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)