Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis met lijstgevel in Alkmaar

Gebouw

Pieterstraat 10
1811LW Alkmaar
Noord Holland


Beschrijving van Koetshuis met lijstgevel

Koetshuis met lijstgevel; toegang in omlijsting met geblokte pilasters, de omlijsting zet zich voort om het verdiepingsluik met getoogd bovenlicht. Aan weerszijden van de ingang rondboogvensters met diefijzers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7374
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis met lijstgevel in Alkmaar

Koning-Willemshuis

Pieterstraat 16
Alkmaar
KONING-WILLEMSHUIS. Vroeg-renaissance trapgevel, gerestaureerd 1896. De gevel is horizontaal geleed door friezen met gebeeldhouwde koppen en..

Blok van vier kaaspakhuizen

Pieterstraat 3
Alkmaar
Inleiding Blok van vier KAASPAKHUIZEN uit ca. 1882 als één geheel gebouwd in opdracht van de Alkmaarse kaashandelaar J.N. Groen. De voorg..

Aan drie zijden vrijliggend, fors pakhuis onder twee evenwijdige zadeldaken

Houttil 1
Alkmaar
Aan drie zijden vrijliggend, fors pakhuis onder twee evenwijdige zadeldaken. Aan de Peperstraat een gevel met trapeziumvormige top, waarvan ..

Pakhuis/fabriekspand in sobere eclectische trant uit de tweede helft van de 19de eeuw en naastgelegen kolenloods in art nouveautrant uit 1906, in 1939 ..

Kanaalkade 16
Alkmaar
Inleiding PAKHUIS/FABRIEKSPAND in sobere eclectische trant uit de tweede helft van de 19de eeuw en naastgelegen KOLENLOODS in Art Nouveautr..

Voormalige kolenloods in art nouveau-trant

Kanaalkade 17
Alkmaar
Inleiding Voormalige KOLENLOODS in Art Nouveau-trant, gebouwd in 1908 naar ontwerp van de architect P.N. Leguit, in opdracht van de firma H..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)