Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder drie evenwijdige zadeldaken en met aan de grachtzijde drie gekoppelde trapgevels in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 182 A
1811CP Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Pand onder drie evenwijdige zadeldaken en met aan de grachtzijde drie gekoppelde trapgevels

Pand onder drie evenwijdige zadeldaken en met aan de grachtzijde drie gekoppelde trapgevels. Elk heeft een toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen, de beide uitersten bekroond door schildhoudende leeuwen, de middelste door een wereldbol. Overvloedige toepassing van natuursteen in de vorm van geprofileerde natuurstenen platen op de treden, van dito waterlijsten, van hoekblokken, van lijsten en van blokken in de korfboogvormige ontlastingsbogen boven de vijftienruitsvensters van de beganegrond, in de halfronde ontlastingsbogen van de negenruitsvensters op de verdieping en in de strekken boven de negenruits zoldervensters. Sierankers en fraaie hijsankers. Stoep.XVII A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7362
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder drie evenwijdige zadeldaken en met aan de grachtzijde drie gekoppelde trapgevels in Alkmaar

Pand met lijstgevel onder dwars zadeldak, de lijst voorzien van twee gesneden consoles

Oudegracht 180A
Alkmaar
Pand met lijstgevel onder dwars zadeldak, de lijst voorzien van twee gesneden consoles. Dakkapel met wangstukken en segmentboogvormig fronto..

Pand met een in blokken en velden gepleisterde lijstgevel op plint

Oudegracht 178
Alkmaar
Pand met een in blokken en velden gepleisterde lijstgevel op plint; de lijst voorzien van consoles. Muurankers. Boven de pui een geprofileer..

Pand met lijstgevel op natuurstenen plint

Oudegracht 243
Alkmaar
Pand met lijstgevel op natuurstenen plint; consoles op de lijst. Dakkapel. Schuifvensters in empire-trant, natuurstenen vensterdorpels. Bove..

Pand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen

Oudegracht 241
Alkmaar
Pand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen. Hoge treden met forse klauwstukken. Speklagen en geprofileerde nat..

Pand met in cartouche 1623 gedateerde trapgevel bekroond door toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen

Oudegracht 239
Alkmaar
Pand met in cartouche 1623 gedateerde trapgevel bekroond door toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen. Geprofileerde waterlijsten en dito de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)