Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 138
1811CN Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel

Pand met lijstgevel. Toepassing van enkele oudere fragmenten; jaartalstenen (anno 1646), gebeeldhouwde leeuwenmaskers en gevelsteen. Beganegrond met achtruitsschuifvensters. Natuurstenen vensterdorpels. Stoep en stoephek. XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7358
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Alkmaar

Pand met lijstgevel

Oudegracht 130
Alkmaar
Pand met lijstgevel; dakkapel. Beganegrond met achtruitsschuifvensters in empire-trant. Voordeur met snijraam. Stoep. XIX.

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hofstraat 38
Alkmaar
Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en ne..

Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst

Oudegracht 203
Alkmaar
Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst. Dakkapel me..

Hoekpand met trapgevel

Oudegracht 124
Alkmaar
Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito wate..

Hoekpand met klokgevel

Oudegracht 160
Alkmaar
Hoekpand met klokgevel, bekroond door driehoekig fronton met tandlijstjes. Negenruitszolderschuifvensters. Gepleisterde zijgevel.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)