Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 130
1811CN Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel

Pand met lijstgevel; dakkapel. Beganegrond met achtruitsschuifvensters in empire-trant. Voordeur met snijraam. Stoep. XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7357
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Alkmaar

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hofstraat 38
Alkmaar
Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en ne..

Hoekpand met trapgevel

Oudegracht 124
Alkmaar
Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito wate..

Pand met lijstgevel

Oudegracht 138
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Toepassing van enkele oudere fragmenten; jaartalstenen (anno 1646), gebeeldhouwde leeuwenmaskers en gevelsteen. Beganeg..

Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten

Oudegracht 114
Alkmaar
Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten...

Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst

Oudegracht 203
Alkmaar
Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst. Dakkapel me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)