Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met trapgevel in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 124
1811CN Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met trapgevel

Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito waterlijst. Muurankers. Top en zijgevel in blokken gepleisterd. Gekoppeld zoldervenster. Pui modern. Stoeppalen de rechtse door een ijzeren staaf met de gevel verbonden. Zijgevel met goot op consoles. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7356
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met trapgevel in Alkmaar

Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten

Oudegracht 114
Alkmaar
Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten...

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hofstraat 38
Alkmaar
Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en ne..

Pand met lijstgevel

Oudegracht 130
Alkmaar
Pand met lijstgevel; dakkapel. Beganegrond met achtruitsschuifvensters in empire-trant. Voordeur met snijraam. Stoep. XIX.

Pand met lijstgevel

Oudegracht 138
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Toepassing van enkele oudere fragmenten; jaartalstenen (anno 1646), gebeeldhouwde leeuwenmaskers en gevelsteen. Beganeg..

Baptistenkerk, voormalige synagoge

Hofstraat 15
Alkmaar
V.m. Synagoge, nu Baptistengemeente. Pand met lijstgevel; dakkapel met omlijsting. Ingangsomlijsting in poortvorm: pilasters met hoofdgestel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)