Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 114
1811CN Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten

Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten. Dito dekplaten op de treden. Korfboogvormige ontlastingsbogen met verdiepte boogvelden en met natuurstenen aanzet- en sluitstenen boven de negenruitsschuifvensters van de verdieping en boven het vlieringluik; strek met natuurstenen aanzet- en sluitstenen boven het vierruits zoldervenster. Zeven fraaie sierankers en hijsanker. Pui gepleisterd, geprofileerde natuurstenen vensterdorpels. Stoep- XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7355
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten in Alkmaar

Hoekpand met trapgevel

Oudegracht 124
Alkmaar
Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito wate..

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hofstraat 38
Alkmaar
Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en ne..

Pand met lijstgevel

Oudegracht 130
Alkmaar
Pand met lijstgevel; dakkapel. Beganegrond met achtruitsschuifvensters in empire-trant. Voordeur met snijraam. Stoep. XIX.

Evangelisch-lutherse kerk

Oudegracht 187
Alkmaar
Evangelisch-Lutherse Kerk. Bakstenen zaalkerkje (1692) op rechthoekige grondslag; kroonlijst en omgaand schilddak. Hoofd- en zijingang door ..

't Swaenennest

Oudegracht 185
Alkmaar
"'t Swaenennest", pand met trapgevel bekroond door toppilaster, geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden, bakstenen waterlijsten. O..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)