Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 203
1811CE Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst

Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst. Dakkapel met halfrond bovenlicht en wangstukken met rozetten. Natuurstenen vensterdorpels. Pui in banden gepleisterd, gesneden voordeur. Stoep. XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7338
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst in Alkmaar

Pand met lijstgevel

Oudegracht 138
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Toepassing van enkele oudere fragmenten; jaartalstenen (anno 1646), gebeeldhouwde leeuwenmaskers en gevelsteen. Beganeg..

Pand met lijstgevel

Oudegracht 130
Alkmaar
Pand met lijstgevel; dakkapel. Beganegrond met achtruitsschuifvensters in empire-trant. Voordeur met snijraam. Stoep. XIX.

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hofstraat 38
Alkmaar
Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en ne..

Pand met lijstgevel onder omlopend schilddak

Oudegracht 221
Alkmaar
Pand met lijstgevel onder omlopend schilddak. Op de lijst gesneden consoles. Schuifvensters in empire-trant op de verdieping; gesneden voord..

Winkelwoonhuis

Zilverstraat 3
Alkmaar
Inleiding WINKELWOONHUIS in kleurige Art Nouveautrant uit 1901, gebouwd naar ontwerp van de Alkmaarse architect Klaas Bakker Dz. in opdrach..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)