Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Swaenennest in Alkmaar

Woonhuis

Oudegracht 185
1811CD Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van 't Swaenennest

"'t Swaenennest", pand met trapgevel bekroond door toppilaster, geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden, bakstenen waterlijsten. Op de verdieping negenruitsschuifvenster, ontlastingsboog en ovaal licht daarboven; sierankers. Pui met puibalk, toegang met bovenlicht en zestienruitsschuifvenster. Stoep. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7336
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Swaenennest in Alkmaar

Evangelisch-lutherse kerk

Oudegracht 187
Alkmaar
Evangelisch-Lutherse Kerk. Bakstenen zaalkerkje (1692) op rechthoekige grondslag; kroonlijst en omgaand schilddak. Hoofd- en zijingang door ..

Pand met tuitgevel

Baangracht 1
Alkmaar
Pand met tuitgevel; geprofileerde natuurstenen platen op top en schouders, de schuine zijden afgedekt met rollaag. Op de beganegrond deur me..

Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten

Oudegracht 114
Alkmaar
Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten...

Hoekpand met trapgevel

Oudegracht 124
Alkmaar
Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito wate..

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hofstraat 38
Alkmaar
Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en ne..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)