Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met zadeldak tussen puntgevels in Alkmaar

Woonhuis

Laat 89
1811EC Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met zadeldak tussen puntgevels

Hoekpand uit de 17e eeuw met zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de voorzijde heeft sierankers en een toppilaster op gebeeldhouwde console. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7263
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met zadeldak tussen puntgevels in Alkmaar

Pakhuis met tuitgevel

Laat 87
Alkmaar
Pakhuis met tuitgevel; top en schouders gedekt door natuurstenen platen. Getoogde ingang met jaartalsteen (1726) als sluitsteen; links en re..

Pakhuis met tuitgevel

Laat 85
Alkmaar
Pakhuis met tuitgevel; top en schouders gedekt door natuurstenen platen. Getoogde ingang met jaartalsteen (1730) als sluitsteen; links en re..

Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen

Groot Nieuwland 4
Alkmaar
Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen. Negenruitss..

Fraai hoekpand

Kapelsteeg 4
Alkmaar
Fraai hoekpand gedateerd 1663 met langsgevel aan de Laat. In de Kapelsteeg bakstenen, door pinakel bekroonde trapgevel, waaraan natuurstenen..

Kapelkerk (O.L. Vrouwe- of St. Janskapel)

Kapelsteeg 3
Alkmaar
Kapelkerk (O.L. Vrouwe- of St. Janskapel). In oorsprong wellicht stichting der Malthezer ridders; het 15e eeuwse gebouw werd in 1536 met dri..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)