Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel, bekroond door halfcirkelvormig verhoogde lijst in Alkmaar

Woonhuis

Kennemerstraatweg 5
1814GA Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Pand met klokgevel, bekroond door halfcirkelvormig verhoogde lijst

Pand met klokgevel, bekroond door halfcirkelvormig verhoogde lijst. Natuurstenen aanzetvoluten. Over de breedte van de beganegrond een driezijdige erker met zesruitsschuifvensters; gesneden voordeur met bovenlicht. Negenruitsschuifvenster op de verdieping. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7240
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel, bekroond door halfcirkelvormig verhoogde lijst in Alkmaar

Bellevue-Tesselschade

Kennemerstraatweg 11
Alkmaar
Fors pand genaamd "Bellevue-Tesselschade"; dorische lijstgevel met vier consoles. Voordeur met snijraam, deuromlijsting met consoles. Acht-,..

De Groot

Clarissenbuurt 4
Alkmaar
Korenmolen "De Groot" aan de Kennemersingel. Ronde bovenkruier met stelling (walmolen), gebouwd blijkens gedenksteen 1769; baksteen, kap met..

Huis De Lange

Wilhelminalaan 2
Alkmaar
Inleiding HERENHUIS "Villa De Lange" gebouwd in 1917 naar ontwerp van de architect Jan Wils (Alkmaar 1891 - Voorburg 1971) in een door het ..

Pand met lijstgevel, consoles op de lijst

Ritsevoort 23
Alkmaar
Pand met lijstgevel, consoles op de lijst. Vierruitsschuifvensters met gesneden middenstijl op tweede verdieping. Winkelpui XIX.

Herenhuis in de stijl van het rationalisme met op oriëntaalse voorbeelden geïnspireerde ornamenten uit 1904-05, gebouwd voor het echtpaar moltze ..

Wilhelminalaan 4
Alkmaar
Inleiding HERENHUIS in de stijl van het rationalisme met op oriëntaalse voorbeelden geïnspireerde ornamenten uit 1904-05, gebouwd voor he..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)