Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met gerestaureerde trapgevel in Alkmaar

Woonhuis

Hofstraat 38
1811EV Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met gerestaureerde trapgevel

Hoekpand met gerestaureerde trapgevel, bekroond door toppilaster. Hijsanker; zolderluik. Puibalk. Twintigruitsschuifvensters in de pui en negenruitsschuifvensters in de gepleisterde zijgevel. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7220
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met gerestaureerde trapgevel in Alkmaar

Pand met lijstgevel

Oudegracht 130
Alkmaar
Pand met lijstgevel; dakkapel. Beganegrond met achtruitsschuifvensters in empire-trant. Voordeur met snijraam. Stoep. XIX.

Hoekpand met trapgevel

Oudegracht 124
Alkmaar
Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito wate..

Pand met lijstgevel

Oudegracht 138
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Toepassing van enkele oudere fragmenten; jaartalstenen (anno 1646), gebeeldhouwde leeuwenmaskers en gevelsteen. Beganeg..

Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten

Oudegracht 114
Alkmaar
Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten...

Baptistenkerk, voormalige synagoge

Hofstraat 15
Alkmaar
V.m. Synagoge, nu Baptistengemeente. Pand met lijstgevel; dakkapel met omlijsting. Ingangsomlijsting in poortvorm: pilasters met hoofdgestel..

Kaart & Routeplanner