Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen in Alkmaar

Woonhuis

Groot Nieuwland 4
1811ET Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen

Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen. Negenruitsschuifvensters. Winkelpui met middendeur. Links aanbouw onder lessenaarsdak. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7204
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde klokgevel, bekroond door boogvormig verhoogde lijst en met natuurstenen aanzetvoluten boven de zijlisenen in Alkmaar

Hoekpand met zadeldak tussen puntgevels

Laat 89
Alkmaar
Hoekpand uit de 17e eeuw met zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de voorzijde heeft sierankers en een toppilaster op gebeeldhouwde ..

Pakhuis met tuitgevel

Laat 87
Alkmaar
Pakhuis met tuitgevel; top en schouders gedekt door natuurstenen platen. Getoogde ingang met jaartalsteen (1726) als sluitsteen; links en re..

Pakhuis met tuitgevel

Laat 85
Alkmaar
Pakhuis met tuitgevel; top en schouders gedekt door natuurstenen platen. Getoogde ingang met jaartalsteen (1730) als sluitsteen; links en re..

Fraai hoekpand

Kapelsteeg 4
Alkmaar
Fraai hoekpand gedateerd 1663 met langsgevel aan de Laat. In de Kapelsteeg bakstenen, door pinakel bekroonde trapgevel, waaraan natuurstenen..

Kapelkerk (O.L. Vrouwe- of St. Janskapel)

Kapelsteeg 3
Alkmaar
Kapelkerk (O.L. Vrouwe- of St. Janskapel). In oorsprong wellicht stichting der Malthezer ridders; het 15e eeuwse gebouw werd in 1536 met dri..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)