Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met bakstenen trapgevel versierd met natuurstenen blokken, banden en lijsten, en bekroond door een toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen in Alkmaar

Woonhuis

Fnidsen 97
1811NE Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 1623


Beschrijving van Pand met bakstenen trapgevel versierd met natuurstenen blokken, banden en lijsten, en bekroond door een toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen

Pand met bakstenen trapgevel versierd met natuurstenen blokken, banden en lijsten, en bekroond door een toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen. Houten kruiskozijnen, met luiken behangen, glas-in-lood vensters en ontlastingsbogen. Sierankers en hijsanker. In de borstwering boven de bij de restauratie aangebrachte pui gevelsteen met ster en inschrift ANNO 1623. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7191
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met bakstenen trapgevel versierd met natuurstenen blokken, banden en lijsten, en bekroond door een toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen in Alkmaar

Pand waarvan de achtergevel geprofileerde natuurstenen waterlijsten en zesruitsschuifvensters in empiretrant heeft

Fnidsen 66
Alkmaar
Pand waarvan de achtergevel geprofileerde natuurstenen waterlijsten en zesruitsschuifvensters in empiretrant heeft; driehoekige frontons bov..

Pand met lijstgevel, de lijst voorzien van consoles

Fnidsen 68
Alkmaar
Pand met lijstgevel, de lijst voorzien van consoles; dakkapel. Zesruitsschuifvensters, winkelpui met middendeur. De uitbouw aan de rechterzi..

Pand met klokgevel, bekroond door driehoekig fronton

Fnidsen 107
Alkmaar
Pand met klokgevel, bekroond door driehoekig fronton. Natuurstenen aanzetvoluten. Twaalfruitsschuifvensters. Winkelpui met gecanneleerde kor..

Pand met gepleisterde lijstgevel, de lijst voorzien van consoles

Fnidsen 70
Alkmaar
Pand met gepleisterde lijstgevel, de lijst voorzien van consoles. Twaalfruitsschuifvensters op de tweede verdieping. Zijgevel in rode bakste..

Hoekpand met lijstgevels

Appelsteeg 6
Alkmaar
Hoekpand met lijstgevels; consoles op de lijst, XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)