Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Alkmaar

Woonhuis

Bierkade 12
1811NJ Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel

Pand met lijstgevel. Getoogde dakkapel. Op de verdieping twaalfruitsschuifvensters. Pui gewijzigd door het vervangen van twee vensters door toegang tot werkplaats. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7169
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Alkmaar

Pand met lijstgevel

Bierkade 11
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Verdieping met negenruitsschuifvensters in empire-trant. Pui gewijzigd door het vervangen van twee vensters door werkpl..

Pand met lijstgevel

Bierkade 14
Alkmaar
Pand met lijstgevel; de lijst voorzien van smalle consoles. Dakkapel met omlijsting. Eenvoudige voordeuromlijsting. XIX.

Breed pand met lijstgevel, gedateerd 1716, gewijzigd in verband met inrichting tot bierbrouwerij, later voormalgi Kachelmuseum

Bierkade 10
Alkmaar
Breed pand met lijstgevel, gedateerd 1716, gewijzigd in verband met inrichting tot bierbrouwerij. Risaliet van de middentravee met smalle fl..

Hoekpand met klokgevel

Bierkade 15
Alkmaar
Hoekpand met klokgevel en overkragende verdieping. Natuurstenen aanzetvoluten. Voordeur met geprofileerd kalf; snijraam, XVIII.

Pand met lijstgevel op gepleisterde plint

Bierkade 16
Alkmaar
Pand met lijstgevel op gepleisterde plint; de lijst aan de uiteinden voorzien van trigliefconsoles. Voordeuromlijsting met gecanneleerde pil..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)