Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Alkmaar

Woonhuis

Bierkade 7
1811NJ Alkmaar
Noord Holland


Beschrijving van Pand met lijstgevel

Pand met lijstgevel; zes en vierruitsschuifvensters. Inwendig: houtskelet en de kapconstructie beide oorspronkelijk. Oorspronkelijke houten zoldering en balklaag van de voorkamer op beganegrond; tussen de balken ranken beschildering in zwart en wit op grijze ondergrond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7165
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Alkmaar

Breed pand met lijstgevel, gedateerd 1716, gewijzigd in verband met inrichting tot bierbrouwerij, later voormalgi Kachelmuseum

Bierkade 10
Alkmaar
Breed pand met lijstgevel, gedateerd 1716, gewijzigd in verband met inrichting tot bierbrouwerij. Risaliet van de middentravee met smalle fl..

Pand met lijstgevel

Bierkade 11
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Verdieping met negenruitsschuifvensters in empire-trant. Pui gewijzigd door het vervangen van twee vensters door werkpl..

Pand met lijstgevel

Bierkade 12
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Getoogde dakkapel. Op de verdieping twaalfruitsschuifvensters. Pui gewijzigd door het vervangen van twee vensters door ..

Pand met lijstgevel, negenruitsschuifvensters op de verdieping

Luttik Oudorp 11
Alkmaar
Pand met lijstgevel, negenruitsschuifvensters op de verdieping; op de beganegrond een achtruits en een gekoppeld achtruitsschuifvenster. Sto..

Pand met lijstgevel

Bierkade 14
Alkmaar
Pand met lijstgevel; de lijst voorzien van smalle consoles. Dakkapel met omlijsting. Eenvoudige voordeuromlijsting. XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)