Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met tuitgevel in Alkmaar

Woonhuis

Baangracht 1
1811DC Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met tuitgevel

Pand met tuitgevel; geprofileerde natuurstenen platen op top en schouders, de schuine zijden afgedekt met rollaag. Op de beganegrond deur met bovenlicht en geprofileerd kalf, twee vensters met roedenverdeling op de verdieping en de zolder eveneens vensters met roedenverdeling. Oorspronkelijke balklagen en kapconstructie aanwezig. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7162
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met tuitgevel in Alkmaar

Evangelisch-lutherse kerk

Oudegracht 187
Alkmaar
Evangelisch-Lutherse Kerk. Bakstenen zaalkerkje (1692) op rechthoekige grondslag; kroonlijst en omgaand schilddak. Hoofd- en zijingang door ..

't Swaenennest

Oudegracht 185
Alkmaar
"'t Swaenennest", pand met trapgevel bekroond door toppilaster, geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden, bakstenen waterlijsten. O..

Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten

Oudegracht 114
Alkmaar
Pand met overkragende trapgevel, bekroond door toppilaster op kraagsteen en horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen waterlijsten...

Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst

Oudegracht 203
Alkmaar
Pand met lijstgevel, dwars schilddak waarachter loodrecht aansluitend een zadeldak met eindschild, trigliefconsoles op de lijst. Dakkapel me..

Hoekpand met trapgevel

Oudegracht 124
Alkmaar
Hoekpand met trapgevel, bekroond door toppinakel op gebeeldhouwde kraagsteen; geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden en dito wate..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)