Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuisje onder zadeldak met een eenvoudige puntgevel aan de zijde van de achterdam en aan de achterzijde een uit het water van de kooltuin oprijzende puntgevel in Alkmaar

Woonhuis

Achterdam 23
1811MD Alkmaar
Noord Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Pakhuisje onder zadeldak met een eenvoudige puntgevel aan de zijde van de achterdam en aan de achterzijde een uit het water van de kooltuin oprijzende puntgevel

Pakhuisje onder zadeldak met een eenvoudige puntgevel aan de zijde van de Achterdam en aan de achterzijde een uit het water van de Kooltuin oprijzende puntgevel. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7141
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuisje onder zadeldak met een eenvoudige puntgevel aan de zijde van de achterdam en aan de achterzijde een uit het water van de kooltuin oprijzende puntgevel in Alkmaar

Pand met lijstgevel

Achterdam 19
Alkmaar
Pand met lijstgevel. Vernieuwde pui met deur en gekoppelde vensters. Aan de achterzijde een uit het water van de Kooltuin oprijzende eenvoud..

Pand met aan de achterdam een onbelangrijke tuitgevel

Achterdam 29
Alkmaar
Pand met aan de Achterdam een onbelangrijke tuitgevel. Aan de achterzijde een uit het water van de Kooltuin oprijzende, eenvoudige puntgevel..

Pand met aan de achterdam een onbelangrijke pakhuistuitgevel

Achterdam 31
Alkmaar
Pand met aan de Achterdam een onbelangrijke pakhuistuitgevel. Aan de achterzijde een uit het water van de Kooltuin oprijzende, eenvoudige pu..

Pand dat oorspronkelijk evenals achterdam 8 waarschijnlijk een topgevel had

Achterdam 10
Alkmaar
Pand dat oorspronkelijk evenals Achterdam 8 waarschijnlijk een topgevel had; nu wordt de gevel door een kroonlijst afgesloten. Geprofileerde..

Pand met lijstgevel, trigliefconsoles op de lijst

Achterdam 33
Alkmaar
Pand met lijstgevel, trigliefconsoles op de lijst. Negenruitsschuifvensters op de verdieping. Aan de achterzijde een uit het water van de Ko..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)