Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage bovenverdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, waarnaast een vleugel zonder verdieping, met driezijdig .. in Oude Wetering

Woonhuis

Kerkstraat 46
2377AT Oude Wetering (gemeente Kaag en Braassem)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1774 (jaartal in muur van het zomerhuis)


Beschrijving van Herenhuis bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage bovenverdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, waarnaast een vleugel zonder verdieping, met driezijdig ..

Herenhuis omstreeks 1774 (jaartal in muur van het zomerhuis) bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage bovenverdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, waarnaast een vleugel zonder verdieping, met driezijdig uitgebouwde erkerkamer. Deur in eenvoudige omlijsting met bovenlicht en hardstenen stoeppalen met kettingen. Vensters met zesruitsschuiframen. Houten kroonlijst; dakkapellen in woonhuis en zijvleugel met Lodewijk XV-snijwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7113
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage bovenverdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, waarnaast een vleugel zonder verdieping, met driezijdig .. in Oude Wetering

Remonstrantse Kerk

Kerkstraat 41
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Remonstrantse Kerk. Zaalkerkje uit 1645 met tegen de voorgevel een portaaltje in Empirevormen, bekroond door een fronton. De kerk wordt over..

Huis zonder verdieping, met omlopend schilddak dat aan de voorzijde bekroond wordt door hoekschoorstenen. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel

Kerkstraat 40
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Huis zonder verdieping, met omlopend schilddak dat aan de voorzijde bekroond wordt door hoekschoorstenen. Begin 19e eeuw. Deuromlijsting met..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 11
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukige kerk op T-vormige plattegrond, ontstaan door uitbreiding van een in 1691 evenwijdig aan de weg gebouwd kerkje met ..

Googermolen

Googermolenweg 1
Roelofarendsveen (Gemeente Kaag en Braassem)
Poldermolen "De Googer". Aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder bij Oude-Wetering. Ronde stenen molen, waarschijnlijk uit 1715, vermoe..

Geestmolen

Heiligegeestlaan 6
Rijnsaterwoude (Gemeente Kaag en Braassem)
"De Geestmolen". Aan de noordzijde van de Braassemermeer een achtkantige, houten met riet gedekte poldermolen op stenen voet, gebouwd in 183..

Kaart & Routeplanner