Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Oude Wetering

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 11
2377AR Oude Wetering (gemeente Kaag en Braassem)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1691 1843


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Ned.Herv.Kerk. Eenbeukige kerk op T-vormige plattegrond, ontstaan door uitbreiding van een in 1691 evenwijdig aan de weg gebouwd kerkje met een vleugel dwars hierop in 1843. Zeskantig houten klokketorentje op het snijpunt der daken. In de door houten tongewelven overdekte kerk een preekstoel, eind 17e eeuw, met gesneden wapen op het klankbord en een koperen lezenaar uit 1696. Voorts een gesneden orgelkas uit 1784 en twee psalmbordjes in gesneden omlijsting, omstreeks 1700. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7110
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Oude Wetering

Huis zonder verdieping, met omlopend schilddak dat aan de voorzijde bekroond wordt door hoekschoorstenen. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel

Kerkstraat 40
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Huis zonder verdieping, met omlopend schilddak dat aan de voorzijde bekroond wordt door hoekschoorstenen. Begin 19e eeuw. Deuromlijsting met..

Remonstrantse Kerk

Kerkstraat 41
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Remonstrantse Kerk. Zaalkerkje uit 1645 met tegen de voorgevel een portaaltje in Empirevormen, bekroond door een fronton. De kerk wordt over..

Herenhuis bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage bovenverdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, waarna ..

Kerkstraat 46
Oude Wetering (Gemeente Kaag en Braassem)
Herenhuis omstreeks 1774 (jaartal in muur van het zomerhuis) bestaande uit een pand ter breedte van vier vensterassen met verdieping en lage..

Googermolen

Googermolenweg 1
Roelofarendsveen (Gemeente Kaag en Braassem)
Poldermolen "De Googer". Aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder bij Oude-Wetering. Ronde stenen molen, waarschijnlijk uit 1715, vermoe..

Geestmolen

Heiligegeestlaan 6
Rijnsaterwoude (Gemeente Kaag en Braassem)
"De Geestmolen". Aan de noordzijde van de Braassemermeer een achtkantige, houten met riet gedekte poldermolen op stenen voet, gebouwd in 183..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)