Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig rechthuis van de "Vrije en Lage Boeckhorst", blijkens opschrift op de latei. Rechthoekig gebouwtje onder pannen zadeldak aan de voorzijde een trapgevel in neo-gotische trant in Oud Ade

Gebouw

Boekhorsterweg 11
2374BL Oud Ade (gemeente Kaag en Braassem)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 18e eeuw 1750 midden 18e eeuw


Beschrijving van Voormalig rechthuis van de "Vrije en Lage Boeckhorst", blijkens opschrift op de latei. Rechthoekig gebouwtje onder pannen zadeldak aan de voorzijde een trapgevel in neo-gotische trant

Voormalig rechthuis van de "Vrije en Lage Boeckhorst", blijkens opschrift op de latei. Rechthoekig gebouwtje onder pannen zadeldak aan de voorzijde een trapgevel in neo-gotische trant, midden 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7108
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig rechthuis van de "Vrije en Lage Boeckhorst", blijkens opschrift op de latei. Rechthoekig gebouwtje onder pannen zadeldak aan de voorzijde een trapgevel in neo-gotische trant in Oud Ade

Boerderij. Woongedeelte onder rieten wolfdak, met zij-topgevel, waarin boven het zoldervenster een ontlastingsboog.

Boekhorsterweg 1
Oud Ade (Gemeente Kaag en Braassem)
Boerderij uit de 17e eeuw. Woongedeelte onder rieten wolfdak, met zij-topgevel, waarin boven het zoldervenster een ontlastingsboog.

Vrouw Vennemolen

Leidseweg 3
Oud Ade (Gemeente Kaag en Braassem)
"De Vrouw Venner". Poldermolen aan de Vrouwe-Vennepolder. Wipmolen westzijde van de Oude-Ade bij Oud-Ade. Herbouwd 1835.

Pastorie

Leidseweg 4
Oud Ade (Gemeente Kaag en Braassem)
Omschrijving KERK met PASTORIE. KERK. In 1868 naar, vooral romaans geinspireerd, eclectisch ontwerp van H.J. van den Brink uitgevoerde dor..

Zweilandermolen

Sweilandpolder
Warmond (Gemeente Teylingen)
Zweilandermolen.

Watersportvereniging: starttoren

Sweilandpolder 7
Warmond (Gemeente Teylingen)
Complexonderdeel 1 De starttoren (SPORTGEBOUW) is opgetrokken in beton, heeft een vierkante plattegrond en verjongt zich naar boven toe in ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)