Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk, met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel kleine roedenverdeling in Alblasserdam

Boerderij

Oost Kinderdijk 303
2953CM Alblasserdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk, met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel kleine roedenverdeling

Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk (XVII), met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel kleine roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7102
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk, met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel kleine roedenverdeling in Alblasserdam

Dwarshuis van begane-grond met hoog zadeldak. Dubbele deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters, die bij nr 283 nog hun zesruitsra ..

Oost Kinderdijk 281
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog zadeldak (midden XIX). Dubbele deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters, die bij nr..

Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt ..

Oost Kinderdijk 279
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak (midden XIX). Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesr..

Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken. Vormt een geheel met het buur ..

Oost Kinderdijk 277
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak (midden XIX). Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken. Vormt ..

Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dakkapellen

Oost Kinderdijk 191
Alblasserdam
"Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dak..

Huis van Zessen; Woonhuis van het type dijkwoning

West Kinderdijk 89
Alblasserdam
Inleiding WOONHUIS van het type dijkwoning uit 1923 naar ontwerp van architect C. van Eesteren met kleurenschema van Th. van Doesburg in Fu..

Kaart & Routeplanner