Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt een geheel met het buurnummer 277 in Alblasserdam

Woonhuis

Oost Kinderdijk 279
2953CM Alblasserdam
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt een geheel met het buurnummer 277

Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak (midden XIX). Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt een geheel met het buurnummer 277. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7099
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt een geheel met het buurnummer 277 in Alblasserdam

Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken. Vormt een geheel met het buur ..

Oost Kinderdijk 277
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak (midden XIX). Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken. Vormt ..

Dwarshuis van begane-grond met hoog zadeldak. Dubbele deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters, die bij nr 283 nog hun zesruitsra ..

Oost Kinderdijk 281
Alblasserdam
Dwarshuis van begane-grond met hoog zadeldak (midden XIX). Dubbele deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters, die bij nr..

Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk, met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel kleine roedenverdelin ..

Oost Kinderdijk 303
Alblasserdam
Boerderijtje onder rieten dak aan de dijk (XVII), met in de rechter zijgevel geblokte ontlastingsbogen. In de vensters van de voorgevel klei..

Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dakkapellen

Oost Kinderdijk 191
Alblasserdam
"Huis te Kinderdijk. Deftig herenhuis van parterre en verdieping, ter breedte van vijf vensterassen. Dwars schilddak met schoorstenen en dak..

Huis van Zessen; Woonhuis van het type dijkwoning

West Kinderdijk 89
Alblasserdam
Inleiding WOONHUIS van het type dijkwoning uit 1923 naar ontwerp van architect C. van Eesteren met kleurenschema van Th. van Doesburg in Fu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarshuis van begane-grond met hoog schilddak. Deuromlijsting met hoofdgestel op gesneden consoles. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Vormt een geheel met het buurnummer 277 in Alblasserdam