Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nabij de oude toren gelegen boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel heeft met in de top een kruiskozijn. Overigens vensters met kleine roedenverdeling en luiken; vloeddeur met bovenlicht. Sc .. in Alblasserdam

Boerderij

Kerkstraat 175
2951GJ Alblasserdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Nabij de oude toren gelegen boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel heeft met in de top een kruiskozijn. Overigens vensters met kleine roedenverdeling en luiken; vloeddeur met bovenlicht. Sc ..

Nabij de oude toren gelegen boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte een puntgevel heeft met in de top een kruiskozijn. Overigens vensters met kleine roedenverdeling en luiken; vloeddeur met bovenlicht. Schuur met zij- inrijdeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7093
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nabij de oude toren gelegen boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel heeft met in de top een kruiskozijn. Overigens vensters met kleine roedenverdeling en luiken; vloeddeur met bovenlicht. Sc .. in Alblasserdam

Toren der voormalige Hervormde Kerk

Kerkstraat 144
Alblasserdam
Toren der v.m. Herv. Kerk. Sober bakstenen bouwwerk uit de 15e eeuw, waarvan de klokkenverdieping versierd is met spitsboognissen en een fri..

Woonhuizen van het type rug-aan-rugwoning zijn gecombineerd met een smederij in Traditioneel Ambachtelijke stijl

Kerkstraat 49
Alblasserdam
Inleiding De WOONHUIZEN van het type rug-aan-rugwoning zijn gecombineerd met een SMEDERIJ en in 1852-1853 gebouwd in Traditioneel Ambachtel..

Ambachtsherenhuis, bestaande uit parterre en verdieping, gedekt door schilddak met hoekschoorstenen

Cortgene 9
Alblasserdam
Delftig herenhuis uit de vroege 19e eeuw, bestaande uit parterre en verdieping, gedekt door schilddak met hoekschoorstenen. De gaaf bewaarde..

Kerk van de Nederlands-Hervormde gemeente in neo-gotische stijl

Cortgene 8
Alblasserdam
Inleiding KERK van de Nederlands-Hervormde gemeente uit 1899 in neo-gotische stijl. De Grote Kerk ligt buitendijks, aan de Cortgene even te..

Souburg: appelschuur

Kortland 49
Alblasserdam
Omschrijving complexonderdeel 2 De APPELSCHUUR is een smal en hoog pandje dat twee bouwlagen telt. Het is opgetrokken in gele ijsselsteen (..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)