Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ambachtsherenhuis, bestaande uit parterre en verdieping, gedekt door schilddak met hoekschoorstenen in Alblasserdam

Woonhuis

Cortgene 9
2951EA Alblasserdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1841


Beschrijving van Ambachtsherenhuis, bestaande uit parterre en verdieping, gedekt door schilddak met hoekschoorstenen

Delftig herenhuis uit de vroege 19e eeuw, bestaande uit parterre en verdieping, gedekt door schilddak met hoekschoorstenen. De gaaf bewaarde lijstgevel heeft een middenrisaliet, waarin de ingang met getoogd bovenlicht en hoofdgestel op empire-consoles. Schuiframen (XIX A), in de parterre enigszins gewijzigd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7092
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ambachtsherenhuis, bestaande uit parterre en verdieping, gedekt door schilddak met hoekschoorstenen in Alblasserdam

Kerk van de Nederlands-Hervormde gemeente in neo-gotische stijl

Cortgene 8
Alblasserdam
Inleiding KERK van de Nederlands-Hervormde gemeente uit 1899 in neo-gotische stijl. De Grote Kerk ligt buitendijks, aan de Cortgene even te..

Woonhuizen van het type rug-aan-rugwoning zijn gecombineerd met een smederij in Traditioneel Ambachtelijke stijl

Kerkstraat 49
Alblasserdam
Inleiding De WOONHUIZEN van het type rug-aan-rugwoning zijn gecombineerd met een SMEDERIJ en in 1852-1853 gebouwd in Traditioneel Ambachtel..

De Blokker

Blokweerweg 7
Alblasserdam
Wipwatermolen "De Blokker", onderdeel van het molencomplex aan de Kinderdijk, enige wipmolen in zuid-holland, waarvan de ondertoren met pann..

Nabij de oude toren gelegen boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel heeft met in de top een kruiskozijn. Overigens vensters met kleine roede ..

Kerkstraat 175
Alblasserdam
Nabij de oude toren gelegen boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte een puntgevel heeft met in de top een kruiskozijn. Overigens vensters..

Herenhuis in neo-Renaissance stijl

Cortgene 127
Alblasserdam
Inleiding Het WOONHUIS, type herenhuis gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Alblasserdam werd in 1905-1910 gebouwd in opdracht van d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)