Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met rieten zadeldak over het onderkelderde woonhuis en de stal. Voorgevel gemoderniseerd in het derde kwart 19e eeuw met gesneden daklijst en vensters met zesruitsramen en luiken in Baambrugge

Boerderij

Donkervlietse Binnenweg 5
1396LN Baambrugge (gemeente De Ronde Venen)
Utrecht

Bouwjaar: wellicht 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij, met rieten zadeldak over het onderkelderde woonhuis en de stal. Voorgevel gemoderniseerd in het derde kwart 19e eeuw met gesneden daklijst en vensters met zesruitsramen en luiken

Boerderij wellicht 18e eeuw, met rieten zadeldak over het onderkelderde woonhuis en de stal. Voorgevel gemoderniseerd in het derde kwart 19e eeuw met gesneden daklijst en vensters met zesruitsramen en luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 7017
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met rieten zadeldak over het onderkelderde woonhuis en de stal. Voorgevel gemoderniseerd in het derde kwart 19e eeuw met gesneden daklijst en vensters met zesruitsramen en luiken in Baambrugge

Kleine huis

Rijksstraatweg 143
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
KLEINE HUIS. Het Kleine Huis werd vlak vóór 1863 gebouwd ten oosten van de voormalige hofstede Den Haring en heeft waarschijnlijk de func..

Donkervliet

Donkervlietse Binnenweg 8
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
Omschrijving De VILLA in neorenaissancestijl uit 1893 is opgetrokken op een samengestelde plattegrond van twee ongelijke samengevoegde rech..

Donkervliet

Donkervlietse Binnenweg 8
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
Omschrijving De toegang tot de tuin wordt gemarkeerd door een TOEGANGSHEK bestaande uit een tweevleugelig ijzeren spijlenhek tussen gemets..

Vrederust: brugwachterswoning

Donkervlietse Binnenweg 10
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
Brugwachterswoning, 18e eeuw. Eenvoudig huisje.

Valkenheining: hoofdgebouw

Rijksstraatweg 147
Baambrugge (Gemeente De Ronde Venen)
HOOFDGEBOUW (Huis Valkenheining). Het huis wordt gevormd door een in baksteen opgetrokken onderkelderd hoofdgebouw op rechthoekige grondslag..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)