Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in Aardenburg

Woonhuis

Tuimelsteenstraat 18
4527CP Aardenburg (gemeente Sluis)
Zeeland

Bouwjaar: 16e eeuw (bouw) 18e en begin 19e eeuw (gewijzigd)


Beschrijving van Pand

PAND uit de 16e eeuw, gewijzigd in de 18e en vroeg in de 19e eeuw. Aan de straatzijde een rechthoekige vleugel met verdieping en zadeldak tussen puntgevels, in de huidige vorm uitwendig omstreeks 1800. Lijstgevel met deur, voorzien van panelen en gesneden kalf. Achter deze vleugel een parallel hieraan lopend ouder gedeelte zonder verdieping onder zadeldak tussen puntgevels, waarvan de noordelijke 16e eeuws is. Haaks hierop een achterhuis, eveneens zonder verdieping en met zadeldak, dat aan de achterzijde schildvormig beƫindigd is, 16e of 17e eeuw. Inwendig balkenzolders met 16e eeuwse sleutelstukken en twee 18e eeuwse schouwen, waarvan een met beschilderde boezem. Ten zuiden van de voorgevel een restant van de oorspronkelijke tuinmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 6887
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in Aardenburg

sint bavo

sint bavostraat 3
aardenburg (Gemeente sluis)
Terrein met resten van een catellum uit de Romeinse tijd, funderingen van een kerk uit de Vroege Middeleeuwen (10e eeuw), beschilderde grafk..

Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning

Ruiterskwartier/Schei
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning. Date..

Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
N.H. Kerk. Het oudste deel bestaande uit schip, dwarspand, vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Scheldegotiek, oms..

Toren Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Toren der N.H. Kerk. De toren vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Schelde-gothiek, omstreeks 1220. Klokkenstoel m..

Dwarspand, gedeeltelijk onderkelderd, met geverfde rechte gevel en zadeldak

Markt 24
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Dwarspand, gedeeltelijk onderkelderd, met geverfde rechte gevel en zadeldak; 6-ruits schuifvensters; voordeuromlijsting.

Kaart & Routeplanner


Foto's (17)

Alle 17 foto's weergeven